Glutenfri pizzadeg

67
3
Glutenfri pizzadeg

Om du är glutenallergiker och ändå vill äta en läcker pizza ska du göra den här glutenfria pizzadegen. Toppa sedan med valfri fyllning, och efter pizzan gräddats i ugnen är den färdig att avnjutas.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Glutenfri pizzadeg

Ingredienser

4 pizzor
3 dl
vatten
1/2 dl
olja
1 tsk
salt
1 msk
fiberhusk
450 g
fin glutenfri mjölmix (450 g motsvarar ca 7½ dl)
1
påse torrjäst (à 14g)

Gör så här

Tips

Receptet kan även användas utan bakmaskin.
Bra att veta
Brödet är provbakat i Panasonic SD-253 bakmaskin. Om annan maskin används kan receptet behöva viss modifiering.
Fiberhusk är torkat skal av indiskt loppfrö, Plantago psyllium. Innehåller 72 %kostfiber och är gelbildande i kontakt med vätska, vilket fungerar bra som ersättning för vanligt glutennät.
Glutenfri mjölmix
Receptet är provbakat med Sempers glutenfria mix baserad på vetestärkelse som innehåller mjölk.Väljer du ett annat glutenfritt mjöl bör mjölmängden anpassas, eftersom olika produkter kan ge ett något annorlunda resultat.

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Loella

10/8/2017

Jag gjorde boten på majs mjöl bovete mjöl chia mjöl samma mängder som i receptet blev bra

Evy

8/19/2015

Ja tråkigt med fabriksmixer...vill använda mina mjöler som är gluten fria! Fabriksmixerna smakar gipsskiva!

Frej-viking

10/8/2008

Tråkigt att det inte finns recept som inte baserar sig på fabriks-mix

Testa liknande recept