Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glutenfri pizzadeg

Om du är glutenallergiker och ändå vill äta en läcker pizza ska du göra den här glutenfria pizzadegen. Toppa sedan med valfri fyllning, och efter pizzan gräddats i ugnen är den färdig att avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll vatten och olja i bakskålen. Tillsätt salt och Fiberhusk. Rör om med en liten visp eller gaffel.
  2. Mät eller väg mjölet noga och tillsätt det. Häll torrjästen ovanpå mjölet.
  3. Välj programmet DOUGH och PIZZA. Tryck på START. Degen är färdig efter ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 °C.
  5. Slå upp den färdiga degen på ett bakbord som är rejält mjölat med glutenfri mix. Kavla ut degen med kruskavel till 4 -5 tunna pizzabottnar eller 2 stora bottnar (för recept på 4 pizzor) och lägg dem direkt på plåtar eller använd bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen 7 -8 minuter om du vill ha färdiga bottnar, eller lägg på valfri fyllning och grädda 12 -15 minuter.

Tips

Receptet kan även användas utan bakmaskin.
Bra att veta
Brödet är provbakat i Panasonic SD-253 bakmaskin. Om annan maskin används kan receptet behöva viss modifiering.
Fiberhusk är torkat skal av indiskt loppfrö, Plantago psyllium. Innehåller 72 %kostfiber och är gelbildande i kontakt med vätska, vilket fungerar bra som ersättning för vanligt glutennät.
Glutenfri mjölmix
Receptet är provbakat med Sempers glutenfria mix baserad på vetestärkelse som innehåller mjölk.Väljer du ett annat glutenfritt mjöl bör mjölmängden anpassas, eftersom olika produkter kan ge ett något annorlunda resultat.

Ingredienser

Portioner: 4 pizzor
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • 450 g fin glutenfri mjölmix (450 g motsvarar ca 7½ dl)
  • 1 påse torrjäst (à 14g)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer