Du som har letat med ljus och lykta efter ett noga provbakat recept på glutenfria lussekatter kan sluta nu. Med xantangummi i degen får du fluffigt resultat utan bismak. Tänk bara på att äta lussekatterna helt nybakta, frys annars in och värm vartefter.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2016
Fria från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: pensla brödet med mjölk/fil istället för ägg.
Kommentarer
Miranda
10/18/2020Jag fattar inte. Mina bullar rinner ut på plåten som pannkakssmet. Blir inga lussebullar av det alls. 😔
Redaktionen ICAse
10/20/2020Hej Miranda! Nej vad tråkigt att lussekatterna inte blev bra. Smeten är lösare än en vanlig saffransdeg därför spritsar man den, men den är inte lika lös som en pannkakssmet. Jag vet inte riktigt vad som blivit fel. Stod bullarna för varmt under jäsningen så att smöret smälte? Har du använt alla ingredienser enligt receptet eller bytte du ut någon? Hälsningar Ulrika
Josephine
12/16/2019Hur många gram är 1 Xantangummi?
Redaktionen ICAse
12/17/2019Hej Josephine! Vi har skrivit 1 tesked. Hälsningar Michelle
Eléne
12/6/2019Enkelt recept, jäsningen såg jättebra ut, gräddningen lika så ca 15 sekunder efter att jag tagit ut dom ur ugnen så sjönk dom bara ihop, vad kan jag ha gjort för fel?
Redaktionen ICAse
12/9/2019Hej Eléne! Det låter nästan som att de kan ha blivit överjästa. Om rummet är varmt där man bakar så kan det gå mycket fortare och tvärtom. Men hoppas på bättre lycka nästa gång. Hälsningar Michelle