Glutenfri morotskaka
Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.
Ingredienser
10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl neutral rapsolja
3 dl Risenta mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
Glasyr
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer
Tyvärr blev det bara en ihopsjunken kladdkaka av det hela.
Camilla
2024-09-22Bytte ut hälften av mandelmjöl mot durramjöl, blev toppenbra! Fluffig kaka och samtidigt saftig. Körde 175 grader varmluft. Kanske kunde minskat ner lite på sockret, men en petitess i sammanhanget :)
Hanna
2024-09-21Platt som en kladdkaka! Körde i 1,5 timme i ugnen. Fortfarande kladdig! Värdelöst recept!
Lina
2024-04-29