Glutenfri morotskaka
Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.
Ingredienser
10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl neutral rapsolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
Glasyr
300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats februari 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g
Kommentarer
Ha den längre tid i ugnen än det står. Använde den som tårtbotten (grädde istället för glasyr) Supergott!
Anna maria
2024-01-23Så trist! Snacka om pannkaka! Platt, geggig och håller inte ens ihop. Bakar ofta och följde receptet exakt. Riktig flopp! Bara att kasta...
Helena
2024-01-17Hej Helena! Vad tråkigt att kakan inte blev bra. Det är alltid lite knivigt när man har morötter i smeten eftersom de varierar i saftighet, men vi har nu provlagat den ingen och uppdaterat receptet något. Hoppas du vill prova baka kakan igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-02-19Kakan blev kladdig i botten. Ok i smaken.
Emma
2023-04-28