Glutenfri morotskaka

12
1
Glutenfri morotskaka

Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.

Skriv ut
Glutenfri morotskaka

Ingredienser

10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
3/4 dl neutral rapsolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr

300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Emelie

2021-10-22

Blev inte klart på 40 min, var fortfarande geggig. Och giölade inte att det var grov rivna morötter i. Blev pannkaka av detta recept när jag bakade förata gången. Ofärdig kaka, även fast jag gjort sticktestet! Men skam den som ger sig. Testade igen dagen efter, men hade då finrivna morötter som jag pressade ut lite saft ur. La till 1 tsk bikarbonat (sett det i andra recept så testade) och ca 1 dl glutenfri mjölmix. Hade i morotskakan i 70 min på 175 grader, men satte på aluminiumfolie efter 25 min så att kakan inte skulle brännas. Och då blev den toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 2047 KJ / 489 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept