Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kakan blev kladdig i botten. Ok i smaken.
Emma
2023-04-28Supergod kaka! Jag använde 2 dl majsmjöl och 1 dl rismjöl då jag inte hade mandelmjöl hemma. Jag rev morötterna grovt. Gräddade 40 min. Blev jättebra!
Johanna
2023-03-13Jag tog 50 gram mandelmjöl och tog 110 gram lailas blå mjöl istället. (Malde eget mandelmjöl, hade inget hemma). Gräddade kakan ca 45 minuter i varmluftsugn. Den såg jättetorr ut men blev faktiskt helt ok. Tog halva glasyren, det räckte gott och väl. Strödde kokosflingor på toppen.
Lena
2023-02-25