Glutenfri morotskaka

41
8
Glutenfri morotskaka

Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.

Samarbete med:

Glutenfri morotskaka

Ingredienser

10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
3/4 dl neutral rapsolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr

300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Maria

2022-11-08

Jag minskade sockret både i kakan och glasyren, och tyckte då att den blev lagom söt (i kakan 2 istället för 3 dl, i glasyren 1,5 i stället för 3 dl). Jag dubblade även mängden citronsaft i glasyren, vilket blev en god syra till kakan. Konsistensen blev bra både för kaka + glasyr.

Anita

2022-04-22

Blev ngt besviken måste testa lite andra tillvägagångssätt nästa gång ……. kakan geggig och inte genombakat och svår att hantera …… vill att den ska vara glutenfri måste kombinera mandelmjöl med ngt annat ok mjöl …… och glasyren alldeles för lös ….. har ni glömt en ingrediens smör kanske ….. så nu ska jag komplettera med just smör som ingår i de glasyrer jag gjort tidigare ….. synd att lägga ut ett recept som inte funkar …..

Alicia

2022-01-10

Hej, jag undrar om man kan frysa denna kaka?

Näringsvärde per portion

Energi 2047 KJ / 489 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 47 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden