Glutenfri morotskaka

Betyg 3.8 av 5.
64 personer har röstat
19
Glutenfri morotskaka

Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.

Glutenfri morotskaka

Ingredienser

10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl neutral rapsolja
3 dl Risenta mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr

300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Tyvärr blev det bara en ihopsjunken kladdkaka av det hela.

Camilla

2024-09-22

Bytte ut hälften av mandelmjöl mot durramjöl, blev toppenbra! Fluffig kaka och samtidigt saftig. Körde 175 grader varmluft. Kanske kunde minskat ner lite på sockret, men en petitess i sammanhanget :)

Hanna

2024-09-21

Platt som en kladdkaka! Körde i 1,5 timme i ugnen. Fortfarande kladdig! Värdelöst recept!

Lina

2024-04-29

Näringsvärde per bit

Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.8 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria pepparkakor
Betyg 3.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga