Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri kladdkaka med smak av saffran. Den här glutenfria kladdkakan bakas med mandelmjöl och är försvinnande god. Smak till kakan ger också kokosen som används i formen och att du i smeten dessutom rör ner vit choklad gör att kladdkakan blir riktigt söt och god.

Ingredienser
12 portioner
smör (till formen)
2 msk riven kokos
100 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl mandelmjöl
Till servering
vispad grädde
färska bär
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket god, fin smakbytning med syrliga lingon till det söta. Roligt med ett recept som glutenintolerant också kan äta
Ingegerd
2025-01-28Supergod kladdkaka med tydlig flirt med jul ;-) Enkel att laga bara att följa receptet. 20 min i ugn funkade för oss men kan nog variera beroende på typ av ugn.
Anders
2024-12-30Den godaste efterrätt jag ätit!!!
Ann-christin
2024-12-26