Glutenfri saffranskladdkaka
Glutenfri kladdkaka med smak av saffran. Den här glutenfria kladdkakan bakas med mandelmjöl och är försvinnande god. Smak till kakan ger också kokosen som används i formen och att du i smeten dessutom rör ner vit choklad gör att kladdkakan blir riktigt söt och god.
Ingredienser
12 portioner
smör (till formen)
2 msk riven kokos
100 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl mandelmjöl
Till servering
vispad grädde
färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1071 KJ / 256 kCal
Fett18 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Kommentarer
Blir den kladdig som man vill ha den när den ska gräddas i 20 minuter. Vanlig chokladkladdkaka brukar jag grädda i 12 minuter.
Eva
2023-12-29Ska man vispa med elvisp ägg och socker⁉️
Lena
2023-12-23Hej, kan man byta ut mandelmjölet till vanligt glutenfritt mjöl?
Sandra
2023-12-20Hej Sandra! Det kan säkert gå men det är svårt att veta om det går att byta ut mängden mandelmjöl rakt av mot glutenfri mjölmix utan att ha provbakat. Du får gärna skriva en kommentar här i receptet om du provar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20