Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

16
5
Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Ingredienser

12 stycken
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl solrosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 dl finrivna morötter
1 msk finrivet apelsinskal
1/2 dl apelsinjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sabina

2021-02-10

Fluffiga, lätta och jättegoda! Ett superbra basrecept för glutenfri bakning!

Maria

2019-03-24

Helt underbart goda! Kan verkligen rekommendera. Undrar om man kan använda vanligt vetemjöl istället om man inte har mandelmjöl hemma?

Redaktionen ICAse

2019-03-25

Hej Maria! Det är inget vi har provat. Mandelmjöl och vetemjöl har inte riktigt samma egenskaper. Vetemjöl innehåller gluten och jäser på ett annat sätt än mandelmjöl. Mandelmjöl suger å andra sidan i sig mer vätska... Du kan ju prova men mängderna kanske inte går att byta rakt av. Rör ner lite vetemjöl i taget och försöka känna efter så att smeten blir bra. Lycka till! Hälsningar Michelle

Magdalena

2019-02-22

Muffinsarna blev goda! Använde potatismjöl istället för majsmjöl och det verkar ha gått bra. Använde delvis apelsinjuicekoncentrat vilket gav extra mycket apelsinsmak. Fick ut 35 stycken muffins på en sats. Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 997 KJ / 240 kCal
Fett 19 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 13 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden