Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin
Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.
Ingredienser
12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl solrosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 dl finrivna morötter
finrivetskal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk skal och 1/2 dl juice)
12 muffinsformar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi997 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegoda och saftiga! Rekommenderas. (Vill man ha dem lite sötare så kan en frosting vara bra - men definitivt goda utan också)
Christin
2024-05-12Fantastiskt goda! Brukar göra dem med frosting ibland om man vill ha dem lite festligare. Smakar gott och håller sig saftiga i ett par dagar. Rekommenderas!
Jenny
2023-10-20Kan man byta ut mandemjölet för att få nötfritt?
Linda
2023-08-26Hej Linda! Det är tyvärr inget vi har provbakat och vågar därför inte säga om det funkar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29