Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin

Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner solrosoljan. 
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner i äggblandningen och rör försiktigt till en jämn smet. 
  4. Tillsätt morötter, apelsinskal- och juice. 
  5. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. 
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Receptet kommer från boken "Hjälpredan för typ 1-diabetes" och är skapat och styleat av Liselotte Forslin. Tänk på att även om ingredienserna i detta bakverk var för sig kan tänkas vara nyttigare än i vanliga bakverk, innehåller ändå detta recept mycket kcal. Det betyder att de bör ätas sällan och i begränsad mängd.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1/2 dl apelsinjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 997 kJ / 240 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer