Glutenfria solrosmuffins med morot och apelsin
Gott och bra glutenfritt alternativ till vanliga muffins. Riven morot gör de lite mer mättande och saftiga. Muffinsen får extra smak av apelsinskal- och juice. Perfekta till fikat eller barnkalaset.
Ingredienser
12 stycken
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl solrosolja
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
3 dl finrivna morötter
finrivetskal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 msk skal och 1/2 dl juice)
12 muffinsformar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi997 KJ / 240 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater13 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiskt goda! Brukar göra dem med frosting ibland om man vill ha dem lite festligare. Smakar gott och håller sig saftiga i ett par dagar. Rekommenderas!
Jenny
2023-10-20Kan man byta ut mandemjölet för att få nötfritt?
Linda
2023-08-26Hej Linda! Det är tyvärr inget vi har provbakat och vågar därför inte säga om det funkar. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29Är majsmjöl samma som Maizena? Fast kanske inte, då det är stärkelse... Eller? /Anna-Lisa G
Anna-lisa
2022-11-18Hej Anna-Lisa! Nej det är inte samma sak. Precis som du skriver så är maizena majsstärkelse. Här har vi använt majsmjöl. Det är ett lite gulaktigt finmalt mjöl. Lycka till med dina muffins. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-11-22