Glutenfri morotskaka

Betyg 3.9 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Glutenfri morotskaka

Saftig glutenfri morotskaka som blir supergod. Morotskaka är en riktig klassiker och nu kan även du som inte tål gluten njuta av en sådan kaka. Kakan serveras med fin glasyr på toppen, smaksatt med lite citronjuice.

Glutenfri morotskaka

Ingredienser

10 bitar
smör (till formen)
3/4 dl riven kokos (till formen)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl grovrivna morötter
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl neutral rapsolja
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr

300 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Smaken var bra men det blev ingen morotskaka av det hela. Den blev platt som en pannkaka och höll inte ihop. Körde bara ingredienser som står i receptet.

Kristoffer

2025-06-21

Hej Kristoffer! Nu har vi provbakat kakan och det blev bra för oss. Vet inte vad som kan ha gått fel, men våra morötter var väldigt saftiga så det kanske blev problemet för dig också. Jag har lagt till i receptet att man ska krama ur dom lite. Viktigt är också att vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst. Hoppas du vågar prova igen! Vänliga hälsningar Tove

ICA-köket

2025-06-23

Supergod morotskaka! Bytte ut 1 dl mandelmjöl mot potatismjöl. Kan ha lite mindre socker nästa gång. Tror dock den stod närmare 50 min i ugnen längst ner. Blev porös men saftig!

Anna

2025-05-10

Jag har alltid misslyckats med mjuka glutenfria kakor som innehåller bär och morötter. Brukade bara bli en kladdig ihopsjunken kaka. Denna gången kramade jag ur vätskan ur morötterna. Använde mix well fint naturligt basmjöl och eftersom det fanns stabiliseringsmedel i detta så brydde jag mig inte om att köpa psysillium/husk. Har även fått tips att röra ihop äggulor och socker först. Blandade morötter med de torra varorna och sen ner i äggblandning. Sen oljan. Sist Äggvitor vispades hårt och vändes ner försiktigt. Denna gången blev kakan perfekt får se om jag lyckas nästa gång med.

Maria

2025-04-23

Näringsvärde per bit

Energi2047 KJ / 489 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Glutenfri kladdkaka
Betyg 4.4 av 5.115 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri saffranskladdkaka
Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Filmjölksbröd med bovetemjöl
Betyg 4.5 av 5.107 personer har röstat
Receptet har 55 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfria pepparkakor
Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfria kanelbullar
Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad