Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Marinera revbensspjällen i glögg, ingefära och kanel så får du extra mycket julsmak på dina revben. Tillaga dem sedan långsamt i ugnen så blir de saftiga. Gör även rotfrukter i ugnen att servera till, och alltsammans blandas med den nedkokta glöggmarinaden och stekskyn precis före servering.

Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner

Marinad

saften av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
6 dl alkoholfri glögg
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1/2 dl matolja
2 lagerblad
ca 800 g tjocka revbensspjäll
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
4 palsternackor (4 st motsvarar ca 300 g)
ca 400 g rotselleri
3 msk matolja

Till servering

1 förp finbladig färsk grönkål (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Kryddiga revben med apelsin
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga