Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Marinera revbensspjällen i glögg, ingefära och kanel så får du extra mycket julsmak på dina revben. Tillaga dem sedan långsamt i ugnen så blir de saftiga. Gör även rotfrukter i ugnen att servera till, och alltsammans blandas med den nedkokta glöggmarinaden och stekskyn precis före servering.
Ingredienser
8 bufféportioner
Marinad
saften av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
6 dl alkoholfri glögg
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1/2 dl matolja
2 lagerblad
ca 800 g tjocka revbensspjäll
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
4 palsternackor (4 st motsvarar ca 300 g)
ca 400 g rotselleri
3 msk matolja
Till servering
1 förp finbladig färsk grönkål (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g
Kommentarer