Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Marinera revbensspjällen i glögg, ingefära och kanel så får du extra mycket julsmak på dina revben. Tillaga dem sedan långsamt i ugnen så blir de saftiga. Gör även rotfrukter i ugnen att servera till, och alltsammans blandas med den nedkokta glöggmarinaden och stekskyn precis före servering.

Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner

Marinad

saften av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
6 dl  alkoholfri glögg
2 tsk  malen ingefära
1/2 tsk  malen kanel
1/2 dl  matolja
2   lagerblad
ca 800 g  tjocka revbensspjäll
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
4   morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
4   palsternackor (4 st motsvarar ca 300 g)
ca 400 g  rotselleri
3 msk  matolja

Till servering

1   förp finbladig färsk grönkål (à 65 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga