Kryddiga revben med apelsin

Kryddiga, sticky revbensspjäll med apelsin bjuder på en smakexplosion av asiatiska kryddor och söt citrus. Genom att marinera dem länge blir revbensspjällen extra möra med mycket smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
10 bufféportioner
1 msk hel sichuanpeppar
2 stjärnanis
ca 1 1/2 apelsin (3 msk finrivet skal, för 10 port)
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk nymalen svartpeppar
2 finrivna stora vitlöksklyftor
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl japansk soja
1 dl mörk sirap
2 tsk ättiksprit (12 %)
1200 g tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
Gör så här
12:00:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1312 KJ / 313 kCal
Fett17 g
Salt2.4 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g
Kommentarer
Köp en ny ugn Pia
Eric
2025-01-07Det här var ingen hit. Alldeles för mycket apelsinsmak och tror även stjärnanisen tog över.
Linda
2025-01-01Hej! Man behöver alltså inte förkoka revbenen?
Gustav
2024-12-17Hej Gustav! Näe, det behövs inte. Men man kan om man vill så klart! God jul. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-18