Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Marinera revbensspjällen i glögg, ingefära och kanel så får du extra mycket julsmak på dina revben. Tillaga dem sedan långsamt i ugnen så blir de saftiga. Gör även rotfrukter i ugnen att servera till, och alltsammans blandas med den nedkokta glöggmarinaden och stekskyn precis före servering.

Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner

Marinad

saften av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
6 dl alkoholfri glögg
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1/2 dl matolja
2 lagerblad
ca 800 g tjocka revbensspjäll
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
4 palsternackor (4 st motsvarar ca 300 g)
ca 400 g rotselleri
3 msk matolja

Till servering

1 förp finbladig färsk grönkål (à 65 g)

Gör så här

12:00:00
02:00:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Kryddiga revben med apelsin
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad