Glasnudelsallad med räkor och jordnötsdressing

32
3 Klimatsmart
Glasnudelsallad med räkor och jordnötsdressing

Prova en frisk sallad som för tankarna till Asien! Glasnudlar serveras med morot, kålrabbi, mango, salladslök och koriander. Nudelsalladen toppas med räkor, jordnötter och en jordnötsdressing med chili, ingefära och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Glasnudelsallad med räkor och jordnötsdressing

Ingredienser

4 portioner

Jordnötsdressing

3/4 dl
osötat jordnötssmör
2 1/2 msk
japansk soja
2 msk
färskpressad limejuice
1 msk
finriven ingefära
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
honung
1/2
finhackad röd chili
1/2 dl
vatten

Sallad

200 g
glas- eller risnudlar
1 msk
rapsolja
2
stora morötter
1
kålrabbi
1
mango
1/2
skivad röd chili
200 g
skalade räkor
2
finskurna salladslökar
2 dl
hackad koriander
1/2 dl
hackade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Emma

2021-06-10

Jättegott och fräscht!

Cecilia

2019-04-26

Mycket gott & mycket enkelt!

Ellinor

2019-04-22

Lätt att laga, snabbt, enkelt! Lagom gått! Inget jag kommer göra om men en, enkel rätt att bjuda på 👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2291 KJ / 547 kCal
Fett 19 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept