Glasnudelsallad med räkor och jordnötsdressing
Prova en frisk sallad som för tankarna till Asien! Glasnudlar serveras med morot, kålrabbi, mango, salladslök och koriander. Nudelsalladen toppas med räkor, jordnötter och en jordnötsdressing med chili, ingefära och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Jordnötsdressing
3/4 dl osötat jordnötssmör
2 1/2 msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk honung
1/2 finhackad röd chili
1/2 dl vatten
Sallad
200 g glas- eller risnudlar
1 msk rapsolja
2 stora morötter
1 kålrabbi
1 mango
1/2 skivad röd chili
200 g skalade räkor
2 finskurna salladslökar
2 dl hackad koriander
1/2 dl hackade jordnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2291 KJ / 547 kCal
Fett19 g
Salt2.82 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Hade inte glasnudlar hemma utan tog Risnudlar. Glömde dessutom koriandern men det blev mycket gott. Hela familjen gillade receptet.
Maria
2024-06-20Gott även som tillbehör, t ex till asiatiska köttbullar. Då har jag gjort den utan räkor.
Ingrid
2023-06-26Såå gott!!
Camilla
2023-06-03