Glasnudelsallad med räkor

Med ett paket glasnudlar, några nävar räkor och de grönsaker du råkar ha hemma för tillfället kommer du långt. Blanda allt och smaksätt med en fräsch asiatisk dressing av chili, fisksås, lime, soja och socker. Strössla med torrostade jordnötter och örter, mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
4 portioner
Nudlar
150 g glasnudlar
400 g skalade räkor
300 g grönsaker att toppa med (t ex gurka, tomat, morot, rättika, rädisor och groddar)
300 g grönsaker att steka (t ex grön sparris zucchini, paprika, olika sorters lök, broccoli och pak soi)
1 msk olja
2 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
salt
nymalen svartpeppar
Asiatisk dressing
1 - 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 dl asiatisk fisksås
1/2 dl färskpressad limejuice
4 msk japansk soja
3 msk strösocker
Till servering
2 dl torrostade jordnötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 556 kCal
Fett21 g
Salt10 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Kommentarer
Nej, det här receptet var inte gott! Det som jag hade tänkt skulle vara en fräsch nudelsallad med lime och koriander dränktes i alldeles för mycket fisksås. Välj ett annat recept!
Marlene
2021-11-14Föll tyvärr inte mig i smaken, såsen tog över allt. Det stod inte när räkorna skulle in i bilden och det kändes inte som det passade så bra till denna rätten...
Louise
2021-11-10Men var kommer räkorna in, undrar jag?
Barbro
2021-06-12