Glasnudelsallad med räkor

15
5
Glasnudelsallad med räkor

Med ett paket glasnudlar, några nävar räkor och de grönsaker du råkar ha hemma för tillfället kommer du långt. Blanda allt och smaksätt med en fräsch asiatisk dressing av chili, fisksås, lime, soja och socker. Strössla med torrostade jordnötter och örter, mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

4 portioner

Nudlar

150 g glasnudlar
400 g skalade räkor
300 g grönsaker att toppa med (t ex gurka, tomat, morot, rättika, rädisor och groddar)
300 g grönsaker att steka (t ex grön sparris zucchini, paprika, olika sorters lök, broccoli och pak soi)
1 msk olja
2 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
salt
nymalen svartpeppar

Asiatisk dressing

1 - 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 dl asiatisk fisksås
1/2 dl färskpressad limejuice
4 msk japansk soja
3 msk strösocker

Till servering

2 dl torrostade jordnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Marlene

2021-11-14

Nej, det här receptet var inte gott! Det som jag hade tänkt skulle vara en fräsch nudelsallad med lime och koriander dränktes i alldeles för mycket fisksås. Välj ett annat recept!

Louise

2021-11-10

Föll tyvärr inte mig i smaken, såsen tog över allt. Det stod inte när räkorna skulle in i bilden och det kändes inte som det passade så bra till denna rätten...

Barbro

2021-06-12

Men var kommer räkorna in, undrar jag?

Näringsvärde per portion

Energi 2327 KJ / 556 kCal
Fett 21 g
Salt 10 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden