Saffransbullar i långpanna
Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.
Ingredienser
ca 30 bullar
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi797 KJ / 191 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Fantastiskt bra recept! Blev goa och fluffiga bullar av det! Jättebra att ni säger att man ska knåda LÄTT innan man bakar ut dom i runda bullar, annars hade jag garanterat knådat dom för hårt och då hade dom nog inte blivit lika fluffiga. : D Ville fråga också om det funkar att byta ut saffranet till kardemumma och liksom anpassa receptet till "släta" kardemummabullar istället? Har letat efter ett lika smidigt recept för enkla kardemummabullar i långpanna utan fyllning men det var otroligt svårt att hitta asså.
Madeleine
2024-01-21Bra recept ❤️ Tips:grädda degen i långpanna, pensla med ägg ,strö på pärlsocker,långpannebullen är färdig vid 85*innertemperatur eller en torr provsticka(som man gjorde förr:) när den kallnat skär i önskad storlek.
Eva
2023-12-23Smidigt recept! Den här långpannan räcker nog till hela julhelgen. Tänk på att bullarna ska vara 98 grader inuti innan man tar ut dem, använd termometer.
Tina
2023-12-21