Saffransbullar i långpanna
Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.
Ingredienser
ca 30 bullar
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi797 KJ / 191 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Jätte nöjd med resultaten, enkelt recept....tack
Mahsa
2024-12-08Enkelt och fantastiskt goda. Mitt favoritrecept på saffransbullar. Blir till en enda stor brytbulle. Håller dig färska länge och perfekta att frysa in "radvis", typ 4x4 beroende på hur många rader jag gör och storleken på bullarna. Gör dem nästan året om! Rekommenderar verkligen för de som inte orkar med allt snurrande av lussebullar!
Lina
2024-11-23Goda bullar men mina blev inte alls lika fina som på bilden, de blev liksom "insjukna", fick känslan att det var av det penslade ägget?
Julia
2024-11-08