Saffransbullar i långpanna

21
8
Saffransbullar i långpanna

Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.

Skriv ut
Saffransbullar i långpanna

Ingredienser

ca 30 bullar
2 förp saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.

Gör så här

Tips

Lägg 1 dl russin (för 30 bullar) i lite vatten ca 30 minuter och rör ner i degen innan den jäser.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Pernilla

2021-12-19

Bästa saffransbullarna nånsin! Vi kallar dom lussegubbar, för vi sätter 2 russin som ögon.

Marie

2021-12-11

Nya saffranspåsen från santa maria räcker det med en ?

Wiveka

2021-12-05

Luftiga, fina bullar

Näringsvärde per portion

Energi 797 KJ / 191 kCal
Fett 6 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept