Saffransbullar i långpanna

38
14
Saffransbullar i långpanna

Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.

Saffransbullar i långpanna

Ingredienser

ca 30 bullar
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: pensla bullarna med mjölk.

Gör så här

Tips

Lägg 1 dl russin (för 30 bullar) i lite vatten ca 30 minuter och rör ner i degen innan den jäser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Katarina

2022-11-27

Jättegoda, fluffiga, mjuka! Jag använde 1 tsk socker till jästen och resten Nicks Use like sugar i degen. Fungerade utmärkt!

Veronica

2022-11-25

Veronica Saftig och goa ! Jättebra recept 🐱 Jag la inga russin i vatten fungerar ypperligt ändå🐱

Suzanne

2022-11-23

Saftiga och otroligt goda! Dock tycker som Christoffer att såg russinen ska vara i när bullarna var färdiga. Borde varit med i ingredienser istället!

Näringsvärde per portion

Energi 797 KJ / 191 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden