Glacerad kyckling med gurk- och avokadosallad
En fräsch och nyttig rätt där teriyakiglacerad kyckling får sällskap av en gurk- och avokadosallad. Salladen får en frisk smak av limeskal som rivs ned och där kombinationen av honung ger en naturlig brytning. Kycklingfiléerna blir extra saftiga då de får sjuda i såsen innan det är dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer
1/2 msk olivolja
150 g teriyakisås
Avokadosallad
1 avokado
1/2 gurka
1 rödlök
1 lime
1 tsk honung
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Till servering
mâchesallad
sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2940 KJ / 702 kCal
Fett24 g
Salt12.6 g
Kolhydrater73 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Smakerna gifte sig i munnen med varandra. Lätt att göra.Kommer göra detta för gånger.
Åsa
2021-08-20Vad är det för soja med vitlök och chili som ska användas? Jag hittar ingen i mina ICA-butiker
Denise
2021-07-07Hej Denise! Tack för din fråga. Tyvärr har den produkten utgått men våra kockar har provlagat receptet på nytt med teriyakisås. Vi har nu ändrat såsen till teriyakisås i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20Jag använde vanlig soja och tog också bort ca halva löken då det blev för mycket. Rekommenderas med blomkålsris!
Julia
2020-10-10