Avokadofusilli med feta och mâchesallad

6
1
Avokadofusilli med feta och mâchesallad

Här kommer en rätt som är både god och enkel att slänga ihop. Avokado mixas med vitlök, pastavatten, salt och peppar. Det blandas med pasta och bönor och toppast med smulad fetaost, tomater och sallad. Perfekt vardagsrätt helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Avokadofusilli med feta och mâchesallad

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
500 g
färsk pasta (gärna fusilloni)
350 g
små tomater
2
avokador
1
vitlöksklyfta
1 dl
pastavatten
-
salt
-
peppar
150 g
fetaost
65 g
mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Elizabet

2021-09-03

Okej smak. Vi mixade bönorna med avokado för att slippa konsistensen av bönor. Inte lika trevlig färg men gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1936 KJ / 463 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 42 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept