Avokadofusilli med feta och mâchesallad
Här kommer en rätt som är både god och enkel att slänga ihop. Avokado mixas med vitlök, pastavatten, salt och peppar. Detta blandas med pasta samt bönor och toppast med smulad fetaost, tomater och sallad. Perfekt vardagsrätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
500 g färsk pasta (gärna fusilloni)
350 g små tomater
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1 dl pastavatten
salt
peppar
150 g fetaost
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1936 KJ / 463 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Okej smak. Vi mixade bönorna med avokado för att slippa konsistensen av bönor. Inte lika trevlig färg men gott.
Elizabet
2021-09-03