Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med grillad majs, avokado & chilidressing

Sallad med grillad majs, avokado och chilidressing är fantastiskt gott. Koriander och lime ger angenäm smak åt salladen. Du grillar majskolvar delade på längden. Trevligt och livfullt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och hacka en spansk peppar. Skär kruka koriander fint. Pressa juicen ur limen. Rör ihop detta tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  2. Skär kokta majskolvar i bitar på längden. Gnid in med lite olivolja. Grilla dem.
  3. Dela, gröp ur och skiva avokado. Skala och skiva rödlök tunt. Halvera körsbärstomater.
  4. Blanda mâchesallad med avokado, rödlök, tomat och grillade majskolvar. Skeda över dressingen.

Tips

Passar till: grillad fläskkarré med bakpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 spansk peppar
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 kokta majskolvar
  • 1 avokado
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • ca 80 g machesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?