Glacerad kyckling med gurk- och avokadosallad

Betyg 4 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Glacerad kyckling med gurk- och avokadosallad

En fräsch och nyttig rätt där teriyakiglacerad kyckling får sällskap av en gurk- och avokadosallad. Salladen får en frisk smak av limeskal som rivs ned och där kombinationen av honung ger en naturlig brytning. Kycklingfiléerna blir extra saftiga då de får sjuda i såsen innan det är dags för servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Glacerad kyckling med gurk- och avokadosallad

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 kycklingfiléer
1/2 msk olivolja
150 g teriyakisås

Avokadosallad

1 avokado
1/2 gurka
1 rödlök
1 lime
1 tsk honung
1/2 msk olivolja
salt
peppar

Till servering

mâchesallad
sesamfrö

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Jättegott. Smakerna gifte sig i munnen med varandra. Lätt att göra.Kommer göra detta för gånger.

    Åsa

  • Vad är det för soja med vitlök och chili som ska användas? Jag hittar ingen i mina ICA-butiker

    Denise

    Hej Denise! Tack för din fråga. Tyvärr har den produkten utgått men våra kockar har provlagat receptet på nytt med teriyakisås. Vi har nu ändrat såsen till teriyakisås i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag använde vanlig soja och tog också bort ca halva löken då det blev för mycket. Rekommenderas med blomkålsris!

    Julia

  • Vad är det för sojasås med vitlök och chili som ni menar? Hittade ingen på Ica så köpte en annan variant.

    Anna

    Hej Anna! Tack för din fråga. Dessvärre verkar just den produkten ha utgått. Våra kockar kommer att se över receptet men det kan dröja innan vi kan uppdatera receptet så här i semestertider. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hur får man sojan att tjockna likt glace?

    Josefin

  • Gott och snabbt. Barnen gillade det. Men, vi hittade inte någon sojasås med vitlök och chili på ICA Maxi så vi gjorde egen med chilipulver och 2 små klyftor vitlök, obs använd japansk soja. Alldeles för mycket rödlök, ta max 1/4 dels lök i salladen.

    Karin

  • Aningen för mycket rödlök i övrigt mycket god. Lite Thailandsfeeling över rätten.

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi2940 KJ / 702 kCal
Fett24 g
Salt12.6 g
Kolhydrater73 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chicken wings med avokadoröra
    0 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Teriyakibiff med nudelsallad
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Teriyakilax på pinne
    Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad