Färggrann gratäng fylld med säsongens bästa rotfrukter, här med gulbeta, morot, palsternacka och rotselleri. Krydda med timjan, ös på med grädde och in i ugnen. Gör gärna rotfruktsgratängen i förväg så hinner den sätta sig. Värm sedan på gratängen vid servering.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2015
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mats
2022-08-28Tog 60-70 minuter i vår ugn innan rotfrukterna hade fått rätt tuggmotstånd. Det behövs ägg i vätskan annars flyter den bara omkring på tallriken til ingen nytta,
Ylva
2017-10-01I det närmaste oätlig! Lagade receptet för just 6 portioner och för salt och sött var bara förnamnet. Får inte ihop proportionen salt och honung i en för övrig helt överdimensionerad mängd rotfrukter. Såg mer ut att gälla för 8 portioner. Rotfrukterna som ju annars smakar så gott i själva kände jag knappt en uns av p g a saltet och honungen.