Krämig rotfruktsgratäng
Färggrann gratäng fylld med säsongens bästa rotfrukter, här med gulbeta, morot, palsternacka och rotselleri. Krydda med timjan, ös på med grädde och in i ugnen. Gör gärna rotfruktsgratängen i förväg så hinner den sätta sig. Värm sedan på gratängen vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
700 g gulbetor
500 g morötter
400 g rotselleri
150 g palsternackor
5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3/4 dl flytande honung
4 repade timjankvistar (eller 1 tsk torkad timjan)
1 msk salt
3 krm svartpeppar
smör till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2257 KJ / 540 kCal
Fett37 g
Salt0.25 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g
Kommentarer
Inge bra, don't do it. Det blev en soppa. Hällde ut all "spad" och ska försöka steka rotfrukterna för att rädda det som var kvar (vilket var mycket).
Felicia
2023-05-24Tog 60-70 minuter i vår ugn innan rotfrukterna hade fått rätt tuggmotstånd. Det behövs ägg i vätskan annars flyter den bara omkring på tallriken til ingen nytta,
Mats
2022-08-28I det närmaste oätlig! Lagade receptet för just 6 portioner och för salt och sött var bara förnamnet. Får inte ihop proportionen salt och honung i en för övrig helt överdimensionerad mängd rotfrukter. Såg mer ut att gälla för 8 portioner. Rotfrukterna som ju annars smakar så gott i själva kände jag knappt en uns av p g a saltet och honungen.
Ylva
2017-10-01