Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Asiatiska klubbor med jordnötssås

Om du gillar asiatiskt och dessutom tycker om kyckling så är det här ett kanonrecept för dig! Laga till asiatiska kycklingklubbor och servera tillsammans med en jordnötssås. Fantastiskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingklubborna, låt marinera 1 timme i rumsvärme, eller över natten i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Jordnötssås: Skala och hacka rödlök och vitlök. Grovhacka jordnötter och tomater. Fräs curryn en kort stund i olja. Tillsätt nötter, vitlök, rödlök och citronskal. Fräs i 2-3 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomater. Sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp klubborna och låt dem rinna av. Bryn kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills kycklingklubborna är helt genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera med såsen och bjud gärna på ris och en fräsch sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 kycklingklubbor
Marinad
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
Jordnötssås
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl jordnötter
  • 2 tomater
  • 1 msk curry
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk saft av pressad citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan