Rödbetspaj med chèvre och valnötter

37
9
Rödbetspaj med chèvre och valnötter

Servera en härlig matpaj till middag! Här ett fantastiskt gott recept på rödbetspaj med chèvre, som passar lika bra till vardagsmiddagen som att servera på festbuffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Rödbetspaj med chèvre och valnötter

Ingredienser

4-6

Pajdeg

100 g
kallt smör
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
3 msk
kallt vatten

Fyllning

300 g
kokta rödbetor
3
ägg
2 dl
cottage cheese
1 dl
mjölk
1 tsk
honung
1/2 tsk
torkad rosmarin
1/2 tsk
salt
200 g
chèvre
1 dl
hackade rostade valnötter

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: köp eller gör egen glutenfri pajdeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Eva

2021-07-18

Jag hade varken mjölk eller cottage cheese. Tog creme fraiche och grädde istället. Lättare att blanda. Tog också 4 ägg istället för 3. + mer rödbetor :).

Elin

2021-07-14

Hej! Den blev lite vattnig och tyckte att cottage cheese:n (keson) inte smälte ihop med det övriga i äggsmeten. Några tips på detta? Vill gärna göra om den då chevré är en favorit.

Redaktionen ICAse

2021-07-21

Hej Elin! Hade du vanlig cottage cheese eller cottage cheese mini? Vi provbakade pajen på vanlig cottage cheese och den smälte, dock är det lite "korn" kvar men den blir ändå krämig. Om du vill så kan du byta ut cottage cheesen till annan mejeriprodukt, t ex tjock yoghurt 10% eller creme fraiche. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Christina

2021-03-10

Gott 👍👍👍

Testa liknande recept