ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetspaj med chèvre och valnötter

Servera en härlig matpaj till middag! Här ett fantastiskt gott recept på rödbetspaj med chèvre, som passar lika bra till vardagsmiddagen som att servera på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter. 
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°C. 
  5. Skär rödbetorna i mindre bitar. Vispa ihop ägg, cottage cheese, mjölk, honung, rosmarin och salt. Fördela rödbetorna i pajskalet och smula över chèvren. Häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter. Ta ut och strö över nötterna.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: köp eller gör egen glutenfri pajdeg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Pajdeg
  • 100 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 300 g kokta rödbetor
  • 3 ägg
  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g chèvre
  • 1 dl hackade rostade valnötter