Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Koka upp palt, eller kroppkakor, som du sedan delar och lägger i en ugnsform. Häll över getost och mjölk före gratinering och toppa med ljuvligt krispigt gurk- och baconhack. Serveras med fördel tillsammans med picklade rödbetor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp vatten och sjud paltarna/kroppkakorna 2-3 minuter.
  3. Dela paltarna på mitten eller i grova bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  4. Mosa getosten med en gaffel och blanda med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela över paltarna/kroppkakorna. Gratinera i ugn i 10-12 minuter.
  6. Gurk- och baconhack: Hacka baconet fint och stek det krispigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Skala och skär gurkan i små bitar. Blanda med rivet citronskal och -juice och dill. Smaka av med salt och peppar. Strö gurk- och baconhack över paltarna/kroppkakorna. Servera gärna med Picklade rödbetor.

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att kroppkakorna saknar ägg. Innehåller gluten och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 paltar/ kroppkakor (färdiga i kyldisken)
  • 150 g getost
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Gurk- och baconhack
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 1/2 gurka
  • rivet skal och juice av 1/2 citron
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2109 kJ / 504 kCal
Läs mer om näringsvärden