Getostgratinerad palt med krispigt bacon

1
0
Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Koka upp palt, eller kroppkakor, som du sedan delar och lägger i en ugnsform. Häll över getost och mjölk före gratinering och toppa med ljuvligt krispigt gurk- och baconhack. Serveras med fördel tillsammans med picklade rödbetor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Ingredienser

4 portioner
8 paltar/ kroppkakor (färdiga i kyldisken)
150 g getost
1 dl mjölk
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gurk- och baconhack

1/2 paket bacon (à 140 g)
1/2 gurka
rivet skal och juice av 1/2 citron
2 msk hackad färsk dill
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att kroppkakorna saknar ägg. Innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2109 KJ / 504 kCal
Läs mer om näringsvärden