Matmuffins med bacon och getost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Matmuffins med bacon och getost

Otroligt goda matmuffins fyllda med knaprig bacon och krämig getost. Perfekt att servera som tilltugg på mingelfesten eller att avnjuta på picknickfilten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Fyll muffinsformar till hälften med muffinssmet ("Franska matmuffins"). Smula över lite getost. Skala och strimla löken.
  3. Tryck ner 2 tomater i varje form ordentligt. Lägg på lök och generöst med bacon.
  4. Smula över resterande getost. Ringla över lite olivolja och lägg eventuellt på en rosmarinkvist. Formarna ska vara välfyllda, gärna upp till muffinsformens kant.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Garnera gärna med färsk rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 200 g getost
  • 1 gul lök
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 askar tärnad bacon (à 140 g)
  • 2 msk olivolja
  • ev färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan