Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Getostgratinerad oxfilé

Mäktig varmrätt med mör oxfilé som smälter i munnen! Filén kan med fördel förberedas dagen innan och steks innan servering i ugnen med ett täcke av getost och pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 8 skivor (för 8 port). Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  2. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Lägg en ostskiva på varje köttbit och strö över lite pinjenötter. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 58°C om köttet önskas rosa. Lägg på färska basilikakvistar. Servera med Balsamtomater och Pestogratäng.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1200 g oxfilé i bit (mittbiten)
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor getost
  • 2 msk pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer