Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Balsamtomater

Balsamtomater är ett utmärkt tillbehör till salta kötträtter. Stek tomaterna och häll sedan försiktigt över balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Fräscht och lättlagat, en ny favorit?

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek tomaterna på svag värme i ca 10 minuter.
  2. Häll över balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Servera tomaterna ljumma.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 12 tomater (gärna både gula och röda)
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?