Pestogratäng
En krämig och fantastiskt välsmakande potatis- och fänkålsgratäng med parmesan och basilika. Pestogratängen smakar som bäst tillsammans med en krispig grönsallad och stekt kött.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg potatis av mjölig sort
4 vitlöksklyftor
2 fänkål (à ca 250 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod!!! Tar väldigt lång tid i ugnen!!
Anette
2010-02-02Jättegott! Men dock lite mycket vätska, tog bort mjölken och ökade grädden till 5dl andra gången. Blev bättre, tog inte lika lång tid i ugnen då.
Tina
2010-01-06Mycket god gratäng, med bla fin brytning av fänkålen. Dock tog det betydligt längre tid i ugnen än vad receptet angav. Jag följde receptet exakt betr ingredienser och då tog det c:a 75 min innan gratängen blev färdig.
Kerstin
2009-01-20