Pestogratäng

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
5
Pestogratäng

En krämig och fantastiskt välsmakande potatis- och fänkålsgratäng med parmesan och basilika. Pestogratängen smakar som bäst tillsammans med en krispig grönsallad och stekt kött.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Pestogratäng

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  potatis av mjölig sort
4   vitlöksklyftor
2   fänkål (à ca 250 g)
1   kruka basilika
2 dl  riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
4 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Supergod!!! Tar väldigt lång tid i ugnen!!

Anette

2010-02-02

Jättegott! Men dock lite mycket vätska, tog bort mjölken och ökade grädden till 5dl andra gången. Blev bättre, tog inte lika lång tid i ugnen då.

Tina

2010-01-06

Mycket god gratäng, med bla fin brytning av fänkålen. Dock tog det betydligt längre tid i ugnen än vad receptet angav. Jag följde receptet exakt betr ingredienser och då tog det c:a 75 min innan gratängen blev färdig.

Kerstin

2009-01-20

Testa liknande recept

Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesangratinerad fänkål
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långbakad fänkål med asiatisk pesto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad fänkål
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vindoftande tagliatelle med räkor och dill
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga