Pestogratäng

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
5
Pestogratäng

En krämig och fantastiskt välsmakande potatis- och fänkålsgratäng med parmesan och basilika. Pestogratängen smakar som bäst tillsammans med en krispig grönsallad och stekt kött.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Pestogratäng

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg potatis av mjölig sort
4 vitlöksklyftor
2 fänkål (à ca 250 g)
1 kruka basilika
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Supergod!!! Tar väldigt lång tid i ugnen!!

Anette

2010-02-02

Jättegott! Men dock lite mycket vätska, tog bort mjölken och ökade grädden till 5dl andra gången. Blev bättre, tog inte lika lång tid i ugnen då.

Tina

2010-01-06

Mycket god gratäng, med bla fin brytning av fänkålen. Dock tog det betydligt längre tid i ugnen än vad receptet angav. Jag följde receptet exakt betr ingredienser och då tog det c:a 75 min innan gratängen blev färdig.

Kerstin

2009-01-20

Testa liknande recept

Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesangratinerad fänkål
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad fänkål
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Långbakad fänkål med asiatisk pesto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga