Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pestogratäng

En krämig och fantastiskt välsmakande potatis- och fänkålsgratäng med parmesan och basilika. Pestogratängen smakar som bäst tillsammans med en krispig grönsallad och stekt kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Låt den ligga i kallt vatten. Skala och hacka vitlöken. Dela fänkålen och skär den i skivor. Grovhacka basilikan.
  2. Vid serveringen: Sätt ugnen på 200°C. Blanda väl avrunnen potatis, vitlök, fänkål, basilika, ost, salt och peppar i smord ugnssäker form. Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-60 minuter. Servera exempelvis till stekt kött.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg potatis av mjölig sort
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 fänkål (à ca 250 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl riven färsk parmesanost
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?