Getostgratinerad oxfilé

Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Getostgratinerad oxfilé

Mäktig varmrätt med mör oxfilé som smälter i munnen! Filén kan med fördel förberedas dagen innan och steks innan servering i ugnen med ett täcke av getost och pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
1200 g oxfilé i bit (mittbiten)
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor getost
2 msk pinjenötter

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Bra bild 💅 man blir verkligen så inspirerad och sugen av en tom tallrik 😍😍😍

    Miranda

  • Mycket gott och lätt att tillaga, smidigt att göra till många.

    Tina

  • Mycket gott! Passar superbra med pestogratängen till. Perfekt nyårsmat.

    Linda

  • Enkelt och supergott. Vi serverade även med balsamtomater och pestogratäng som blev en kanonkombination. Pestogratängen tycker jag inte påminde så mkt om pesto i sig men den var jättegod ändå.

    Monica

  • Jag bjöd mina nyårsgäster på detta. Vi tyckte alla att det var supergott!

    Annika

  • Enkelt och supergott! Vi använde rostas istället för oxfile./Lena

    Leif

  • Enkelt och mycket gott.

    Anders

Testa liknande recept

  • Oxfilé med getost & vinsås
    Betyg 3.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Getostgrillad paprika
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukt- och nötfylld brietårta
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad