Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bön- och umamiröra med ajvar och knaperstekt bacon

Den här bönröran med knapersalta baconbitar och paprika- och vitlöksröran ajvar blir en smarrig vicknings- eller bufférätt på en rostmacka eller att dippa pitabröd i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Mixa bönor, umami, ajvar och olivolja. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Strimla och stek baconet knaprigt. Hacka persiljan.
  4. Servera röran, baconet och persiljan till brödet.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på umamikryddan.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut umamikryddan mot ex. salt och spiskummin. Välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat per portion med en baguette.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk kokta vita bönor (à 400 g)
  • 2 tsk natural umami krydda
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 140 g bacon
  • 20 g bladpersilja
Till servering
  • bröd (gärna baguette)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1201 kJ / 287 kCal