Bön- och umamiröra med ajvar och knaperstekt bacon
Den här bönröran med knapersalta baconbitar och paprika- och vitlöksröran ajvar blir en smarrig vicknings- eller bufférätt på en rostmacka eller att dippa pitabröd i.
Ingredienser
10 portioner
1 burk kokta vita bönor (à 400 g)
2 tsk natural umami krydda
2 dl ajvar relish
2 msk olivolja
flingsalt med jod
svartpeppar
140 g bacon
20 g bladpersilja
Till servering
bröd (gärna baguette)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på umamikryddan.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut umamikryddan mot ex. salt och spiskummin. Välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat per portion med en baguette.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1201 KJ / 287 kCal
Fett9.3 g
Kolhydrater36.6 g
Protein10.6 g
Kommentarer