Gelato på persika med mandelkrokant

1
0
Gelato på persika med mandelkrokant

Glass eller gelato på italienska. Det här receptet ger dig en fantastiskt god gelato, med smak av persika. Vänd ner mandelkrokant i gelaton precis före servering och du har din bästa och godaste hemgjorda glass klar.

Skriv ut
Gelato på persika med mandelkrokant

Ingredienser

ca 1 l
500 g
persikor (500 g motsvarar ca 3 st)
saften av 1
citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl
mjölk
2 dl
strösocker
4
äggulor

Krokant

1 1/2 msk
strösocker
50 g
skalad hackad mandel

Serveringsförslag

persikor eller nektariner
jordgubbar
citronmeliss
rostad vit choklad

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 744 KJ / 178 kCal
Fett 6 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept