Gelato på persika med mandelkrokant

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Gelato på persika med mandelkrokant

Glass eller gelato på italienska. Det här receptet ger dig en fantastiskt god gelato, med smak av persika. Vänd ner mandelkrokant i gelaton precis före servering och du har din bästa och godaste hemgjorda glass klar.

Gelato på persika med mandelkrokant

Ingredienser

ca 1 l
500 g  persikor (500 g motsvarar ca 3 st)
saften av 1   citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl  mjölk
2 dl  strösocker
4   äggulor

Krokant

1 1/2 msk  strösocker
50 g  skalad hackad mandel

Serveringsförslag

persikor eller nektariner
jordgubbar
citronmeliss
rostad vit choklad

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Totalt smaklös men rätt bra konsistens……

Stefan

2022-08-20

Näringsvärde per portion

Energi744 KJ / 178 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isglass med te och persika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Mascarpone & albicocca (nektariner med mascarpone)
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga