Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mascarpone & albicocca (nektariner med mascarpone)

Nektariner med mascarponeost är en delikat dessert. Nektariner eller persikor delas och fylls med en härlig ostblandning och tillagas i ugn. Servera vaniljglass till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugen på 200°C
  2. Dela nektarinerna eller persikorna i halvor. Ta bort kärnan.
  3. Rör samman mascarpone, florsocker, amarettolikör, citronskal och mandel.
  4. Fyll hålen med mascarponefyllningen. Lägg den fyllda frukten i en lätt smord form och ställ i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Till servering: Servera med mjuk vaniljglass eller vaniljkvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner eller persikor
  • 100 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk Amaretto likör
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 dl hackad mandel
Till servering
  • mjuk vaniljglass eller vaniljkesella
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?