Nektariner med mascarponeost är en delikat dessert. Nektariner eller persikor delas och fylls med en härlig ostblandning och tillagas i ugn. Servera vaniljglass till.
Ingredienser
4 portioner
4
nektariner eller persikor
100
g
mascarponeost
3
msk
florsocker
2
msk
amaretto likör
2
tsk
rivet citronskal
1/2
dl
hackad mandel
Till servering
mjuk vaniljglass eller vaniljkesella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
2 st
Kommentarer
Maria johanna
2021-12-19
Jag hittade inte varken nektariner eller persikor i affären nu när det är vinter. Jag använde konserverade persikor istället och det blev väldigt gott!
Liselotte
2020-09-13
Jag gjorde en jättegod variant på detta recept eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma. Jag tog plommon istället för nektariner och triple sec istället för Amaretto. Smaskens!
Kommentarer
Maria johanna
2021-12-19Jag hittade inte varken nektariner eller persikor i affären nu när det är vinter. Jag använde konserverade persikor istället och det blev väldigt gott!
Liselotte
2020-09-13Jag gjorde en jättegod variant på detta recept eftersom jag inte hade alla ingredienserna hemma. Jag tog plommon istället för nektariner och triple sec istället för Amaretto. Smaskens!