Isglass med te och persika
Brukar du svalka dig med iste på sommaren? Då måste du prova dessa isglassar med smak av te och bitar av söt persika. Törstsläckande glassar som är lika goda att äta som enkla att göra!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
8-10 glassar
5 dl vatten
3 msk strösocker
2 tepåsar av svart te
2 mogna persikor (2 mogna persikor motsvarar ca 4 inlagda persikohalvor)
1/2 dl färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per glass på 8 glassar.
Gör så här
Tips
Istället för glassformar kan du använda små pappersmuggar och glasspinnar eller avklippta papperssugrör.
Låt glassen stå i frysen någon timme innan du sätter i glasspinnarna så blir det enklare att få dem att stå rakt.
Spola glassformarna snabbt med varmt vatten för att få isglassarna att lossna lättare.
Låt glassen stå i frysen någon timme innan du sätter i glasspinnarna så blir det enklare att få dem att stå rakt.
Spola glassformarna snabbt med varmt vatten för att få isglassarna att lossna lättare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi147 KJ / 35 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein0.3 g
Kommentar
Det hör smakade vidrigt. Teet gav en jättemörk smak och hade samlats i toppen på glassen.
Rebecca
2024-02-20