Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Peach-Melbasylt

Peach-Melbasylt är bedårande vackert att servera. Härlig färg att bli glad av och framför allt smakar den ljuvligt. Sylten ser proffsigt svår ut men är lätt att göra!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa hallonen. Blanda hallon och ett halvt paket vanligt syltsocker. Koka upp under omrörning och låt därefter koka i ytterligare 2 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga.
  2. Skålla, skala och skär persikorna i små bitar. Blanda persikobitarna med syltsocker och koka under omrörning i 5-10 minuter beroende på hur mogna persikorna är. Tag grytan från värmen och skumma noga. Häll upp ett par centimeter av den ena sylten i burkar. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna.
  3. Häll upp lika mycket av den andra sylten ovanpå den kalla och ställ in i kylen. Upprepa tills burkarna är fyllda. Förslut. Förvara svalt. Det går utmärkt att byta ut hallon och persikor mot andra frukter och bär som passar bra samman.

Recept och bild hämtat från www.dansukker.se

Ingredienser

Portioner: 5 liter
  • 1 kg hallon
  • 1 kg persikor
  • 1 kg syltsocker