Grillade nektariner och persikor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade nektariner och persikor

Medelhavsfrukter som nektarin och persika får solmogen smak på våra breddgrader när man grillar dem. Smaksätt med vanilj, honung och mynta. Kul dessert ihop med getost.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur frukten. Skär varje frukt i 6 klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda fröna (spara stången) med honungen.
  2. Lägg frukterna på ett stort ark aluminiumfolie.
  3. Ringla över honungen och lägg på vaniljstången. Förslut paketet väl. Se till att skarvarna är vända uppåt.
  4. Lägg paketet på grillen ca 15 minuter (eller direkt på glöden då den börjar falna).
  5. Lägg upp frukten på ett fat. Smula över osten. Garnera ev med myntablad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 persikor
  • 4 nektariner
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk flytande honung
  • 150 g getost
  • ev några myntablad
Lägg till i inköpslistan