Persikogelato med mandelkrokant

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Persikogelato med mandelkrokant

Det här receptet ger dig en fantastiskt god glass, med mild och len smak av persika. Vänd ner mandelkrokant i glassen precis före servering för att få till krispet, och du har din bästa och godaste hemgjorda persikoglass klar.

Persikogelato med mandelkrokant

Ingredienser

ca 1 l
500 g  persikor (500 g motsvarar ca 3 st)
saften av 1   citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
5 dl  mjölk
2 dl  strösocker
4   äggulor

Krokant

1 1/2 msk  strösocker
50 g  skalad hackad mandel

Serveringsförslag

persikor eller nektariner
jordgubbar
citronmeliss
rostad vit choklad

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Totalt smaklös men rätt bra konsistens……

Stefan

2022-08-20

Näringsvärde per portion

Energi744 KJ / 178 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isglass med te och persika
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mascarpone & albicocca (nektariner med mascarpone)
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga