UNDER 30 MIN | Medel

Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter

Förtjusande efterrätt med grillade plommon, nektariner, sharonfrukt, aprikoser och persika. Lägg upp dina grillade frukter, ringla söt akaciahonung över och toppa med rostade pistagenötter. Servera tillsammans med vaniljkvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär alla frukter i stora klyftor eller halvor. Grilla dem hastigt på stark värme.
  2. Lägg upp frukterna, ringla honungen över och avsluta med pistagenötter som du rostat i varm panna en kort stund.
  3. Till servering: Servera gärna vaniljkvarg till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg till servering.
Gör mjölkproteinfri: byt vaniljkvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion och utan vaniljkvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 plommon
  • 1 nektarin
  • 1 sharonfrukt
  • 2 aprikoser
  • 1 persika
  • 2 msk flytande honung (akacia)
  • 1 dl pistagenötter
Till servering
  • ev vaniljkvarg

Näringsvärde
Per portion

Energi 854 kJ / 204 kCal