Gazpacho och baguette med culatello
En fräsch gazpacho är ibland det enda man behöver. Baguetten bakas i ugnen medan grönsaker hackas upp och crème fraiche blandas med basilika, salt och peppar. Sen är det bara att servera och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022
Ingredienser
2 portioner
1 förp bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
85 g lufttorkad skinka (gärna culatelloskinka)
2 förp färdig gazpacho (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett34 g
Salt8 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer