Gazpacho och baguette med culatello

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Gazpacho och baguette med culatello

En fräsch gazpacho är ibland det enda man behöver. Baguetten bakas i ugnen medan grönsaker hackas upp och crème fraiche blandas med basilika, salt och peppar. Sen är det bara att servera och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022

Gazpacho och baguette med culatello

Ingredienser

2 portioner
1   förp bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1/2   rödlök
1/2   gurka
1/2   förp plommontomater (à 500 g)
1   förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl  crème fraiche
salt
peppar
85 g  lufttorkad skinka (gärna culatelloskinka)
2   förp färdig gazpacho (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gazpachon.
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett34 g
Salt8 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Thaisoppa med kryddig gurka och panéer
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bröd- och tomatsoppa
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön gazpacho med mozzarellabruschetta
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med paprikakrutonger
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga