Gazpacho och baguette med culatello

3
0
Gazpacho och baguette med culatello

En fräsch gazpacho är ibland det enda man behöver. Baguetten bakas i ugnen medan grönsaker hackas upp och crème fraiche blandas med basilika, salt och peppar. Sen är det bara att servera och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Gazpacho och baguette med culatello

Ingredienser

2 portioner
1 förp bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
85 g lufttorkad skinka (gärna culatelloskinka)
2 förp färdig gazpacho (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gazpachon.
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 683 kCal
Fett 34 g
Salt 7.7 g
Kolhydrater 62 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden