Gazpacho och baguette med culatello

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Gazpacho och baguette med culatello

En fräsch gazpacho är ibland det enda man behöver. Baguetten bakas i ugnen medan grönsaker hackas upp och crème fraiche blandas med basilika, salt och peppar. Sen är det bara att servera och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022

Gazpacho och baguette med culatello

Ingredienser

2 portioner
1 förp bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
85 g lufttorkad skinka (gärna culatelloskinka)
2 förp färdig gazpacho (à 500 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett34 g
Salt8 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Thaisoppa med kryddig gurka och panéer
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bröd- och tomatsoppa
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gazpacho med brödkrutonger
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön gazpacho med mozzarellabruschetta
Betyg 2.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med paprikakrutonger
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga