Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gazpacho med brödkrutonger

God och klassisk spansk tomatsoppa på bland annat selleri, gurka och rikligt med färsk basilika. Gazpacho med brödkrutonger serveras iskall och garneras med brödkrutonger, friterade basilikablad och tomatskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta och skålla tomaterna i kokande vatten. Dra av skinnet - spar 4 st fina skinn till garnering (för 4 port). Dela tomaterna och blanda dem med basilika, gurka, vitlök, selleri och jungfruolja. Låt gärna stå i kylskåp över natten.
  2. Stek brödtärningarna i det klarade smöret. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Fritera tomatskalen och basilikabladen i rapsolja och låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Mixa tomatröran i köksmixer. Smaka av med salt och peppar och sila soppan genom en pipsil. Häll upp den i fyra tallrikar och garnera med brödkrutonger, friterade basilikablad och tomatskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 plommontomater
  • 2 stänger selleri (skurna i bitar)
  • 2 vitlöksklyftor (skalade och roten borttagen)
  • 1 kruka basilika (plocka bladen)
  • 1 gurka (skalad och skuren i bitar)
  • 2 dl jungfruolja
  • 3 msk klarat smör
  • 4 skivor vitt formbröd (skurna i små tärningar)
  • rapsolja (till fritering)
  • 4 basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer