Gazpacho och baguette med culatello

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gazpacho och baguette med culatello

En fräsch gazpacho är ibland det enda man behöver. Baguetten bakas i ugnen medan grönsaker hackas upp och crème fraiche blandas med basilika, salt och peppar. Sen är det bara att servera och njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2022

Gazpacho och baguette med culatello

Ingredienser

2 portioner
1 förp bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
85 g lufttorkad skinka (gärna culatelloskinka)
2 förp färdig gazpacho (à 500 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett34 g
Salt8 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gazpacho med brödkrutonger
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd- och tomatsoppa
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad