Gazpacho med tomat- och basilikatoast

12
3 Klimatsmart
Gazpacho med tomat- och basilikatoast

En fräsch gazpacho, alltså en grönsakssoppa som faktiskt serveras kall, kommer här serverad! Blanda ihop en massa grönsaker, men spar några bitar som topping och ät soppan sedan tillsammans med en varm toast med soltorkad tomat crème.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022

Gazpacho med tomat- och basilikatoast

Ingredienser

4 portioner

Gazpacho

1/2 rödlök
1 gul paprika
1/2 förp plommontomater
1 gurka
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
500 g passerade tomater
ca 2 dl kallt vatten
peppar

Toast

1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl crème soltorkade tomater
2 bake-off baguetter (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i krämen.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Receptet har uppdaterats april 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Marika

2020-06-16

Supergod soppa! Väldigt fräsch på sommaren och många härliga smaker. Men pizzan blev sådär - den fastnade väldigt mycket på tänderna, vet inte om det var osten eller pizzabotten som var problemet.

Johanna

2020-06-13

Vi har jättesvårt att få pizza bra i vår ugn. Det blir bränt upptill och soggigt nedertill i bästa fall. Osten var inte så god heller. Men spännande att testa gazpacho! Det blev jättegott!

Catherine

2020-06-11

Tyvärr så tog den råa rödlöken över väldigt mycket, hade nog räckt med 1/4 - 1/2 för hela receptet (iallafall om man är som mig och inte riktigt gillar rå lök)

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 13 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 54 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden