UNDER 30 MIN | Medel

Tosta med tomat och serrano

Klassisk macka på spanska, tosta, här med hela tomater på burk som blandas med olivolja och salt. Tomatröran är i sin enkelhet hur god som helst på en bit baguette med eller utan lufttorkad skinka, i det här fallet spansk serranoskinka. Rustik lättare lunch!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet från tomaterna.
  2. Riv tomaterna grovt på rivjärn eller hacka.
  3. Blanda tomatrivet med 2 tsk av olivoljan (för 4 portioner) och salt. 
  4. Bred röran på baguetteskivorna. 
  5. Lägg på serranoskinka. Droppa över resterande olivolja.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 3 tsk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 rostade halverade baguetter
  • 8 skivor lufttorkad skinka (gärna serranoskinka)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1588 kJ / 379 kCal