Gul gazpacho med rostad vitlökscrème
Gazpacho är en kall grönsakssoppa som är enkel att göra själv. Här har vi valt att göra den på gula tomater och toppa den med fint tärnad tomat, gurka och paprika samt vitlökscrème. Till det serveras nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul paprika
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
250 g gula körsbärstomater
1/2 gurka
4 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1 grön paprika
1 tomat
Vitlökscrème
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
125 g naturell färskost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1534 KJ / 367 kCal
Fett11.4 g
Kolhydrater50 g
Protein12.1 g
Kommentarer