Gul gazpacho med rostad vitlökscrème

2
0
Gul gazpacho med rostad vitlökscrème

Gazpacho är en kall grönsakssoppa som är enkel att göra själv. Här har vi valt att göra den på gula tomater och toppa den med fint tärnad tomat, gurka och paprika samt vitlökscrème. Till det serveras nygräddade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2012

Gul gazpacho med rostad vitlökscrème

Ingredienser

4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul paprika
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
250 g gula körsbärstomater
1/2 gurka
4 dl kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 grön paprika
1 tomat

Vitlökscrème

2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
125 g naturell färskost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1534 KJ / 367 kCal
Fett 114 g
Kolhydrater 50 g
Protein 121 g
Läs mer om näringsvärden