Gazpacho med tomat- och basilikatoast

En fräsch gazpacho, alltså en grönsakssoppa som faktiskt serveras kall, kommer här serverad! Blanda ihop en massa grönsaker, men spar några bitar som topping och ät soppan sedan tillsammans med en varm toast med soltorkad tomatcrème.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023

Ingredienser
4 portioner
Gazpacho
1/2 rödlök
1 gul paprika
1/2 förp färska plommontomater (á 500 g)
1 gurka
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt
500 g passerade tomater
ca 2 dl kallt vatten
peppar
Toast
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl crème soltorkade tomater
2 bake-off baguetter (à 150 g)
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett13 g
Salt2.8 g
Kolhydrater54 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stBlev både ett nej från mig och sambon. Alldeles för syrlig, och så följde vi exakta receptet. Jätte tråkigt! Men toasten var jätte god!
Tove
Supergod soppa! Väldigt fräsch på sommaren och många härliga smaker. Men pizzan blev sådär - den fastnade väldigt mycket på tänderna, vet inte om det var osten eller pizzabotten som var problemet.
Marika
Vi har jättesvårt att få pizza bra i vår ugn. Det blir bränt upptill och soggigt nedertill i bästa fall. Osten var inte så god heller. Men spännande att testa gazpacho! Det blev jättegott!
Johanna