ÖVER 60 MIN | Enkel

Kall melonsoppa med tomat

En svalkande gazpacho med vattenmelon smakar sällan så gott som en varm sommardag! Sött möter salt i detta recept på kall melonsoppa med tomat, gurka, paprika och chili. Servera väl kyld med basilika på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och kärna ur paprikan, skär i mindre bitar. Skala vitlöken. Kärna ur chilin. Skär tomat och melon i mindre bitar. Spara några bitar gurka och melon till servering.
  2. Mixa alla ingredienser slätt och späd ev med lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar och ev mer vinäger. Ställ soppan i kylen minst 2 timmar före servering.
  3. Till servering: Häll upp i glas och toppa gärna med basilika, tärnad vattenmelon och gurka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1/2 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 - 1 röd chili
  • 2 stora tomater
  • 500 g vattenmelon utan kärnor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 1/2 dl hackad basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 349 kJ / 83 kCal