Kall melonsoppa med tomat
En svalkande gazpacho med vattenmelon smakar sällan så gott som en varm sommardag! Sött möter salt i detta recept på kall melonsoppa med tomat, gurka, paprika och chili. Servera väl kyld med basilika på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
1/2 gurka
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1 röd chili
2 stora tomater
500 g vattenmelon utan kärnor
2 msk olivolja
2 msk vinäger
salt
svartpeppar
Till servering
1/2 dl hackad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi349 KJ / 83 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Kommentarer
Så fräsch o go!
Maria
2021-08-02Är det 500 g vattenmelon bara det ätbara eller räknar man med skalet? Ska göra 12 satser och funderar på hur många vattenmeloner man behöver köpa?
Erica
2021-07-27Supergod
Lena
2020-07-06