Gazpacho

Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi466 KJ / 112 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om en gäst inte tål lök (i någon form)? Hur bjuder man då på en gazpatcho?
Karin
2025-07-24Hej Karin! Eftersom lök och vitlök ger ganska mycket smak så skulle jag säga att man behöver kanske krydda gazpachon lite mer. Basilika ger fin smak eller kanske en örtkrydda om du kollar att den är lökfri såklart eller så kan du smaksätta med lite röd spansk peppar? Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-07-25Det är det godaste jag ätit på länge, hemma hjort är bättre än köpt , nyttigare och billigare i långa loppet.
Anne
2024-09-14Fräscht! Perfekt sommarlunch! Vi tyckte att smaken var lite svag så vi tog i extra vitlök
Sara
2024-07-31