Gazpacho

Gazpacho en spansk grönsakssoppa som serveras kall och passar att servera både som förrätt och lättare lunch. Här är soppan gjord på färska tomater, men när de inte är i säsong funkar konserverade lika bra. Välj då hela tomater eftersom de smakar mer.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi466 KJ / 112 kCal
Fett8 g
Salt1.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
23 stOm en gäst inte tål lök (i någon form)? Hur bjuder man då på en gazpatcho?
Karin
Hej Karin! Eftersom lök och vitlök ger ganska mycket smak så skulle jag säga att man behöver kanske krydda gazpachon lite mer. Basilika ger fin smak eller kanske en örtkrydda om du kollar att den är lökfri såklart eller så kan du smaksätta med lite röd spansk peppar? Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det är det godaste jag ätit på länge, hemma hjort är bättre än köpt , nyttigare och billigare i långa loppet.
Anne
Fräscht! Perfekt sommarlunch! Vi tyckte att smaken var lite svag så vi tog i extra vitlök
Sara
Bil ha lövbiff
Peter
God och sund.
Eva
Använde vår juicemaskin (Phillips) och körde alla ingredienser förutom olja, svartpeppar och vinäger genom den! De tillsattes senare direkt i soppan - juicen som kryddades till angenäm styrka och smak! Resterna kan med fördel användas som tillbehör till mat, inget svinn här inte! Enkelt snabbt och gott!
Roger
Snodde ihop lite snabbt! Smakade exakt som jag minns😋
Yvonne
Inte tillsatt något vatten eftersom grönsakerna släpper vätska när man gör enligt nedan. Tärnar alla grönsaker och lägger i en bunke. Häller på olivolja, sherryvinäger, salt och peppar. Låter stå ca 3 timmar i rumstemperatur och rör om med jämna mellanrum så allt blir ordentligt marinerat. Grönsakerna blir mjuka och väldigt enkla att mixa. Gör soppan ofta men aldrig känt behov av att späda med vatten. Håller sig länge i kylen.
Cecilia
Bästa gazpachon jag nånsin ätit, med citronsaft isf vinäger och en tsk honung i. Silade inte.
Anne brigitte
Oskar: Ingen värme på soppa (enbart om du använder färska tomater, det blir lättare att skala dem om du har dem några sekunder-1 minut i kokande vatten). Gazpacho är en soppa med enbart råvaror, som en "salad att dricka".
Dolores