Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

2
0 Klimatsmart
Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Med färdig gazpacho kan du lägga lite mer tid på ett extra gott tillbehör. Bocadillo är ett bröd skuret på längden, här med en matig omelett som fyllning. Babyspenaten ger en god konsistens medan paprikapulvret tillför ett gott sting. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmål!

Skriv ut
Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Ingredienser

4 portioner
2
rödlökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 tsk
paprikapulver
65 g
babyspenat
-
salt och svartpeppar
3
ägg
3 msk
mjölk (1,5 %)
1
baguette
2
förp gazpacho (à 390 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsdryck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1104 KJ / 264 kCal
Fett 10.3 g
Salt 2.04 g
Kolhydrater 28.2 g
Protein 11.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept