Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Med färdig gazpacho kan du lägga lite mer tid på ett extra gott tillbehör. Bocadillo är ett bröd skuret på längden, här med en matig omelett som fyllning. Babyspenaten ger en god konsistens medan paprikapulvret tillför ett gott sting. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmål!

Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 tsk  paprikapulver
65 g  babyspenat
salt
svartpeppar
3   ägg
3 msk  mjölk (1,5 %)
1   baguette
2   förp gazpacho (à 390 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1104 KJ / 264 kCal
Fett10.3 g
Salt2.04 g
Kolhydrater28.2 g
Protein11.7 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tosta med tomat och serrano
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pan Con Anchoa
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pan con tomate
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostpintxos med paprikasås och padrones
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpacho med tomat- och basilikatoast
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad majs med chilismör och manchego
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga