Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gaspacho med spenat och lök-bocadillo

Med färdig gazpacho kan du lägga lite mer tid på ett extra gott tillbehör. Bocadillo är ett bröd skuret på längden, här med en matig omelett som fyllning. Babyspenaten ger en god konsistens medan paprikapulvret tillför ett gott sting. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmål!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek lök och vitlök sakta i olivoljan i en stekpanna till den är mjuk och fått lite färg. Blanda i paprikapulvret och låt det fräsa med någon minut. Vänd ner spenaten. Krydda med salt och peppar.
  4. Knäck äggen i en bunke, vispa ner mjölken. Häll omelettsmeten över löken och spenaten i stekpannan. Sätt in stekpannan mitt i ugnen ca 3 minuter eller tills omeletten stelnat.
  5. Vänd upp omeletten på en skärbräda. Skär den i 8 tårtbitar (för 4 port).
  6. Dela baguetten i 4 bitar (för 4 port), skär en skåra på längden i varje bit och lägg i 2 omelettbitar i varje.
  7. Servera mackorna med kyld gazpacho.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 65 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3 msk mjölk (1,5 %)
  • 1 baguette
  • 2 förp gazpacho (à 390 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1104 kJ / 264 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept