Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gardensoppa med pistou

En robust och värmande gardensoppa passar de flesta dagar i veckan! Fräs rotfrukterna i olja och tillsätt buljong plus vatten. Servera soppan med en pistou som är perfekt att doppa mjukt bröd i.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis, morötter och palsternacka. Skär broccolin i buketter. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Tillsätt buljongtärningen och vatten. Låt småkoka i ca 5 minuter. Salta, peppra och lägg ner ärterna. Låt soppan bli varm.
  3. Pistou: Mosa samman i mortel salt och vitlök till en pasta. Tillsätt hackad basilika och arbeta in i pastan. Vispa sedan i olivoljan. Servera soppan med pistoun och lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g broccoli
  • olja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • salt och peppar
  • 2 dl frysta ärter
Pistou
  • 1/2 tsk salt
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 knippa hackad basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan