Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
0
Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Det här receptet på ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill är en ljuvlig rätt med fräscha och genuina smaker. Palsternacksmoset har en härlig sötma och ärtröran med dill är en riktig höjdare! Passa både stora och små smaklökar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g  sejfilé
2 msk  olja
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Palsternacksmos

500 g  palsternacka
1/2 msk  curry
2 msk  olivolja
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
3 krm  salt
1 krm  peppar

Ärtröra

2   syrliga äpplen
200 g  frysta ärtor
1 msk  olja
1/2 dl  finskuren dill
1 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

fisk med moset och ärterna

Garnering

dillvippa och citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex havrebaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxpaté
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad sej med morotssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad fisk med tomatsalsa
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga