Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

4
0
Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Det här receptet på ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill är en ljuvlig rätt med fräscha och genuina smaker. Palsternacksmoset har en härlig sötma och ärtröran med dill är en riktig höjdare! Passa både stora och små smaklökar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g sejfilé
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Palsternacksmos

500 g palsternacka
1/2 msk curry
2 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 krm salt
1 krm peppar

Ärtröra

2 syrliga äpplen
200 g frysta ärtor
1 msk olja
1/2 dl finskuren dill
1 krm salt
1 krm peppar

Till servering

fisk med moset och ärterna

Garnering

dillvippa och citronklyftor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex havrebaserade ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer