Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill

Det här receptet på ugnsbakad sej med palsternacksmos samt äpple och ärter i dill är en ljuvlig rätt med fräscha och genuina smaker. Palsternacksmoset har en härlig sötma och ärtröran med dill är en riktig höjdare! Passa både stora och små smaklökar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram ärterna så de hinner tina lite.
  2. Fisk: Sätt ugnen på 125°C.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Gnid in fisken med olja, salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form, täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, kontrollera att fisken är klar.
  4. Palsternacksmos: Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Fräs dem tillsammans med curry i olja i en kastrull 2–3 minuter. Häll på grädde och mjölk. Koka dem mjuka under lock 10–15 minuter. Häll av men spara gräddmjölken.
  5. Mixa palsternackorna till ett mos med stavmixer, späd till lagom konsistens med gräddmjölken. Krydda med salt och peppar.
  6. Ärtröra: Skala, kärna ur och skär äpplet i 1/2 cm stora tärningar. Värm ärterna försiktigt i olja i en kastrull. Blanda ner äpple och dill i ärterna vid servering. Krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera fisken med palsternacksmoset och ärterna. 
  8. Garnering: Garnera med dillvippor och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och grädde med t ex havrebaserade ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Fisk
  • 600 g sejfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Palsternacksmos
  • 500 g palsternacka
  • 1/2 msk curry
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
Ärtröra
  • 2 syrliga äpplen
  • 200 g frysta ärter
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • fisk med moset och ärterna
Garnering
  • dillvippa och citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?