Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön potatiswok med mozzarella

En vegetarisk wok med potatis och ljuvlig mozzarella, visst låter det lockande? Du fyller woken med potatisar, palsternacka, purjolök och ärtor innan den lena mozzarellan blandas ned och tillför sin härliga krämighet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och palsternackor i små tärningar. Stek dem mjuka i olja ca 10 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjo och ärter fräsa med i woken några min.
  3. Låt osten rinna av och skär den i bitar. Blanda ner i woken. Krydda med salt och peppar samt gärna hackad basilika.
  4. Servera potatiswoken med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd en sojabaserad laktosfri ost.

Tips

Vill du inte ha en helt grön rätt passar det mycket bra att servera woken till tunna skivor rostbiff, skinka eller rökt kalkonbröst.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 3 palsternackor
  • 2 msk olja
  • 2 purjolökar
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk hackad basilika
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2427 kJ / 580 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden