Gäddqueneller

Gäddqueneller är en klassisk och elegant rätt som imponerar utan att vara krånglig. Här mixas gäddfilé med salt, ägg, vispgrädde och en nypa vitpeppar till en len smet som formas till queneller och tillagas varsamt i ugnen. Servera med kokt potatis, en lite syrlig beurre blanc (smörsås) och dill som pricken över i – en rätt som både smakar och ser ut som på restaurang.

Ingredienser
ca 20 st
700 g gäddfilé
1 1/2 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
1 msk olja (till formen)
Till servering
kokt potatis
sås (gärna burre blanc, se länk i steg 7)
dill till garnering
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck utan serveringsförslag.
Energi195 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0 g
Protein8 g
Kommentarer