Gäddqueneller

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gäddqueneller

Gäddqueneller är en klassisk och elegant rätt som imponerar utan att vara krånglig. Här mixas gäddfilé med salt, ägg, vispgrädde och en nypa vitpeppar till en len smet som formas till queneller och tillagas varsamt i ugnen. Servera med kokt potatis, en lite syrlig beurre blanc (smörsås) och dill som pricken över i – en rätt som både smakar och ser ut som på restaurang.

Gäddqueneller

Ingredienser

ca 20 st
700 g gäddfilé
1 1/2 tsk salt
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 krm vitpeppar
1 msk olja (till formen)

Till servering

kokt potatis
sås (gärna burre blanc, se länk i steg 7)
dill till garnering

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kommentarer

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per styck utan serveringsförslag.
Energi195 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater0 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Gäddpaté
Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Baked alaska med svarta vinbär
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Gougères - chouxbollar med ost
Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Vol-au-vent
Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelcrème brûlée
Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad