Pâte à choux - tre varianter

Vill du imponera på dina gäster ska du bjuda dem på tre varianter av Pâte à choux. Denna goda petit chouxboll som man fyller med vad man tycker är gott. Här får du tips på en med löjrom, en annan med en ljuvlig ostkräm och en tredje med pärlsocker. Det perfekta tilltugget till glöggminglet, nyår eller när än det vankas festligheter.

Ingredienser
ca 65 st
Pâte à choux smet (1 sats = ca 65 st)
1 dl mjölk (3%)
1 dl vatten
100 g smör
1/2 tsk salt
2 krm strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
3 ägg (à ca 60 g)
4 spritspåsar (till deg och fyllningar)
Variant 1 - Petit choux med löjrom (räcker till 1/3 smet)
2 dl smetana
1 krm salt
75 g löjrom eller annan rom
dill och/eller gräslök (till dekoration)
Variant 2 - Gougères (räcker till 1/3 smet)
150 g lagrad hårdost (gärna Västerbottensost eller Gruyère)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
1/2 krm riven muskotnöt
Variant 3 – Chouquette (räcker till 1/3 smet)
pärlsocker
Gör så här
00:20:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer