Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelcrème brûlée

Denna crème brûlée är den perfekta desserten och har en härlig smak av kanel. Kanelcrème brûlée tillagar du av äggulor, vispgrädde och mjölk och har en underbar knäckig yta av råsocker och rivet apelsinskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Vispa äggulorna med hälften av sockret. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång och resten av sockret.
  3. Ta bort kanelstången och häll blandningen över de uppvispade äggen. Blanda noga och häll upp i portionsskålar.
  4. Sätt skålarna i vattenbad i ugnen tills massan har stannat, vilket tar ca 1 1/2 timme. Man kan skaka formarna lätt för att se om massan har stannat. Ställ kallt efter att de svalnat.
  5. Sätt ugnen på "grill", högsta värme. Blanda rivet apelsinskal med råsocker. Strö ett tunt lager av blandningen på bryléerna. Gratinera hastigt direkt under grillelementet tills ytan blir knäckig och fått fin färg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 kanelstänger
  • finrivet skal av 1 1/2 apelsiner
  • 2 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?