Ett tjusigt recept på färgglada fyllda paprikor med stor couscous. Receptet är vegetariskt och du gör det av bland annat paprika, couscous, haricots verts, svarta bönor, fetaost och aprikoser. Perfekt att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Servera med mjölkfritt yoghurtalternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 9 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2009-09-09Malin Hagman: Jag är egentligen inte så förtjust i couscous, men den här rätten var supergod. Enkelt och fräscht och koriander som jag älskar. I upplagning nummer två hoppade jag över aprikoserna och tog ris, som jag hade över, i stället för couscous. Men det var mycket godare med couscous. Vitlöksbröd till var jättegott. betyg 4,6
Redaktionen
2009-09-09Sara Gollert: Smakrikt och lite orientaliskt. Kombinationen med kanel, spiskummin och koriander var god, så god att jag andra gången ökade på mängden av alla kryddor. Kul med stora couscous, som ger bra tuggmotstånd. Kryddiga korvar passar bra till om man inte vill ha rätten helt vegetarisk. Betyg 3,8
Redaktionen
2009-09-09Manne Didehvar: Rätten hade en uppförsbacke redan från början, för koriander är ingen favoritkrydda i familjen. Barnen var skeptiska till kryddningen, som fick dem att tänka på julgröt. Så andra gången tog jag persilja, färsk mynta och citronjuice i stället. Couscousen bytte jag ut mot fullkornsbulgur. Betyg 3,4