Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fyllda paprikor med stor couscous

Ett tjusigt recept på färgglada fyllda paprikor med stor couscous. Receptet är vegetariskt och du gör det av bland annat paprika, couscous, haricots verts, svarta bönor, fetaost och aprikoser. Perfekt att servera till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela paprikorna längs med och ta bort kärnorna. Rosta med snittytan upp i ca 10 minuter på en plåt med lite olja.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, den får inte vara för "al dente".
  4. Förväll de gröna bönorna 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och skär dem i bitar.
  5. Fräs kanel, spiskummin och koriander försiktigt, 1-2 minuter i oljan.
  6. Rör ner couscous, svarta bönor och haricots verts. Smula i fetaosten. Skär aprikoserna i strimlor och tillsätt dem. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
  7. Fyll paprikorna med blandningen och servera gärna med bröd, matyoghurt och ajvar relish. Garnera med t ex koriander.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Servera med mjölkfritt yoghurtalternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 9 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 stora röda paprikor (eller spetspaprikor)
  • 2 dl moghrabiah (stor couscous) eller vanlig couscous
  • 150 g färska haricots verts
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,8 tsk malen spiskummin
  • 1 1/3 tsk malen koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 200 g fetaost
  • 4 torkade aprikoser
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2007 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept